2009-2010

2011

2011-11-14

Almnäs Outstanding och Axtorps Eywa har flyttat till familjen Kindberg, Boxholm i Östergötland. Outstanding är även konstaterat dräktig med Leandro igen så förhoppningsvis får de även ett föl nästa år! Stort lycka till med hästarna!

 

 

2011-09-09
 

Oj vilken start på hösten det har varit! Först ut var riksutställning för Shetland där vi hade med oss Axtorps Destiny som erhöll finfina 41 p bara 2 år gammal! Bästa veteran förutom klassvinnare blev Southkeithney Blossom med 42 p! Try to copy me erhöll 41 p.

Southkeithney Blossom Foto Pernilla Hägg

Axtorps Destiny Foto Pernilla Hägg

Sedan var det dags för riskutställning för russ i Örebro. Sara, Charlotte och jag åkte tillsammans upp med fyra hästar i lastbil och transport bakpå. Gick jättebra förutom att det vräkte ner regn men som tur var så blev det bra väder på lördagen. Basilika placerades först 1:a i ringen av Alf Johansson men sedan gick Liselotte Erxons fina sto före, och hon knep sedan res.BIS. Basilika fick iallafall 98889=42 p och visade en jättefin trav! Cayenne placerades före Nebraska KL som toppade på avelsvärderingen och det räckte sedan hela vägen till BIS! Detta var första gången i vår familj som vi lyckats ta ett BIS (Millomgårdshästarna inräknade) så detta betydde oerhört mycket för familjen Ahlström- Andersson. Cayenne fick 99898=43 p!

Axtorps Cayenne Foto Pernilla Hägg

Axtorps Basilika Foto Pernilla Hägg

Sedan avslutade vi med avelsvärdering för Limited Edition. Jag körde ett bruksprov med honom och vi fick poängen 9989, han toppade sedan sin ring med 98888=41 p och var den enda hingsten som erhöll GI den dagen!

Limited Edition

Vi har också synts lite i massmedia och här kommer länkar till Ridsports websida!

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45210&a=816357

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45210&a=816357

 

 

2011-07-06

I lördags arrangerade Österlens hästvänner ponnyutställning och Skåne- Russ hade valt att lägga sin utställning i samband med detta. Tyvärr bara 20- talet russ anmälda och pga av att en uppfödare hamnat i karantän inför provtagning så var det flera strykningar också. Dock så var det nog totalt 50- talet hästar och av god kvalitet om man ser till antalet utdelade guld! Vi hade anmält Nanny och Cayenne, de var båda ensamma i sin klass. Nanny erhöll 41 och i BIR- ringen så var det till slut bara Nanny och Cayenne kvar och Axtorps Cayenne blev alltså BIR!

Efter att flera ponnyraser visats så var det då dags att tävla om BIS alla raser. reserv BIS blev ett fint New- Forest- sto från Anna Ransholm på 42 p men Cayenne erhöll alltså titeln denna gången! Att få 43 p på en 3- årshingst av domare Ronny Johnsson känns fantastiskt! Dessutom uppträder Cayenne exemplariskt när vi är ute med honom!


 

 


Axtorps Erik!

 

2011-07-26

När det blir så här länge mellan uppdateringarna så vet jag knappt var jag ska börja! Börjar med det allra roligaste; fick ett fint hingstföl u. Nanny för någon vecka sedan. En helbror till Dante som får heta Axtorps Erik efter min morfar! Har också sålt några ponnyer: Deborah är såld som ridponny och läromästare till en mycket trevlig familj utanför Rydsgård. Axtorps Calvin Klein är såld till Östergötland som barnponny. Axtorps Dreamer till Hjo där Donna Karan fortf är kvar men hon kommer tillbaka. Dock är Donna fortf. till salu. Några mer är till salu då vi känner att vi behöver dra ner lite på antalet.

Axtorps Alert e. Emanuel har sänkt sitt rek till 2.12.1. Han fick hjälp av en kiropraktor och nu fungerar tävlingarna superbra! Axtorps Brisad som är utlånad till Louise Pernsteiner har nu kvalat men inte startat ännu, dock så är han en mycket snäll och bussig ponny rapporterar Louise! Brisad är också e Emanuel, så också Kemella som Louise också tävlar!

Tidigare i juli var vi på utställning i Ingelstad och Southkeithney Blossom erhöll 42 p, Bästa veteran och Champion ministo. Daytona vann också sin klass på 41 p! Idag var vi på premiering i Bollerup och Blossom erhöll mycekt fin kritik, GI och är alltså stamboksförd.


Axtorps Erik


Lycka till med Axtorps Calvin Klein


Southkeithney Blossom Champion ministo och Bästa veteran

Axtorps Crystal Ingelstad 2011


Dayton klassvinnare Ingelstad


Axtorps Fabregas Ingelstad 2011


Axtorps Florence Ingelstad 2011


!- årshingsten Axtorps Elliot på bete i somras


Limited Edition med Mindy

 

2011-06-07

Den 4 juli startade Axtorps Basilika sitt första lopp för i år, blev 2:a på nytt rekord 2.16.3! Den 6 juni var vi på Tingsryd men tyvärr så galopperade de bort sig denna gången! Dock så kändes hon fin enligt kusken!

2011-05-29

Bråda tider och mycket har hänt! Vi har fått tre minishetlandsföl än så länge. Allt har gått bra och vi är mycket nöjda med dem! Först ut var Felicity som fick ett rödskäckat stoföl, Daytona fick ett brunst stoföl och Blossom ett brunt hingstföl, alla tre e. Leandro. Mindy och Outstanding har tyvärr resorberat men är idag ombetäckta, Mindy med Limited Edition och Outstanding med Leandro. Båda dessa stona är till salu. Nu väntar vi på Diedre, som ska föla i mitten av juni och Nanny i juli, då också Try to copy med ska föla.

Axtorps Alert är nu såld till Jenny Djupenström och vi önskar henne lycka till med honom!

Axtorps Calvin Klein är numera valack och till salu.

Här kommer lite bilder från betessläpp och annat!

Balmedie Felicity med föl

Felicity igen

Axtorps Fàbregas

Axtorps Florence med mamma Daytona och Try to copy me
 

Daytona
 

Axtorps Destiny


Axtorps Eywa

Rambling Rose- som stannade och kliade huvudet mitt i allt ihop!

 

 

2011-04-24

Axtorps Camaro åkte idag till sitt nya hem i Billinge hos Sven och hans barnbarn. Han kommer kastreras direkt och sedan bli kör- och ridponny till barnbarnen! Lycka till med honom! 

2011-04-05

Emelie skrev till Ridsport och fick ett par inscannade foton på pappa/morfar Anders Andersson, tagna av Arne Eilert. De var publicerade i en artikel i Ridsport om aveln på Millomgården på 70- talet. Mamma har artikeln i sin helhet men tycker de var kul att visa bilderna!

på kuskbocken med pappa sitter Barbro och i bak Dag och jag. Hästarna är tror jag Milles och Dansy Bess som stånghästar och som förlöpare Duchess och Geimund men blir lite osäker då jag inte ser hästarna riktigt- och tyvärr inte kommer ihåg vilka som gick i spannet denna gång vilket var på Grevagården. Det var iallafall barn och barnbarn till Danni 1104.

Detta foto är på den godkände New Forest- hingsten Saimir som jag fick rida ett tag innan han såldes. Till höger är det Milles e. Marino som var en trevlig körvalack! Fotograf även här Arne Eilert. Och förstås pappa i mitten!

 

2011-03-30

I helgen var det STOR avelsvärdering för hingstar av raserna Ardenner, Nordsvensk brukshäst och Gotlandsruss. Vi visade fram Axtorps Cayenne, 3 år e. Skotte (som blev ELIT- premieriad, Grattis Anne!) u. vår egen Diedre och morfar är Tomtebos Enoc G!. Cayenne är Diedres andra föl och väldigt lik henne! Dessutom underbar i temperamentet och fick hos veterinären  också beröm för detta! Han skötte sig exemplariskt hela helgen, det enda var väl att han i finalen taktade och inte ville visa sin fina skritt, men det kan jag ta!! Han placerades 3:a i 3- årsringen och det var de första 4 som erhöll 41 p så det var jämt i toppen! Tack Charlotte för att du visade honom så bra och tack Anders och Lousie för all uppbackning! Poängraden var 98897=41 p, 128 cm och 17,5 i skena.

Cayenne kommer stå på betäckningsstation här hemma men ska först göra 3- årstest om vi hinner träna honom som vi tänkt. Sedan ska körningen igång ordentligt och framme i sommar/höst hoppas vi kvala honom på ponnytravet.
 

Foto Charlotte Ahlström

2011-02-16

I söndags var jag på Shetland Östs utställning på Skogslotten i Norrköping och fick se många mycket fina ponnyer! Roligast var att jag eg. var där för att hämta Limited Edition RS580 som vi blivit erbjudna att köpa av hans uppfödare Ellinor och Thiffany Johansson, stall Mjälkärr i Jönåker! Limit är en trevlig bekantskap som jag tror kan passa våra ston på ett bra sätt i framtiden, speciellt de som är e. Leandro!  Limit har en typ som vi tror oss behöva i vårt avelsarbete! Det är roligt att han ännu är unghäst så vi får följa hur han utvecklas och till hösten ska han få göra sitt bruksprov.

Limit är e Let´s try again u. Dendy v Groenenland. Båda föräldrarna är Elit och han är halvbror med bl.a. de båda godkända hingstarna Son of Gold och The Next Episode. På faderns sida finns det många fina ponnyer och vi har ju själva Try To Copy Me som vi haft många fina framgångar med! Limit kommer inom kort få en egen sida med mer information. Han kommer naturligtvis att stå till förfogande för betäckning i sommar!

I söndags visades han även på utställningen för domare Elisabeth Ljungstorp som gav honom 98888=41 p, och vi var speciellt nöjda med den kritik han erhöll!

Tack Ellinor och Thiffany för förtroendet!


Foto: Thiffany Johansson

2011-01-26

God fortsättning önskar vi er alla! "Nytt år och nya möjligheter!" Mycket spännande är på gång på stuteriet i år! Mer info kommer men en del förändringar på hingstfronten är på gång. Emanuel 578 kommer att stå på station hos Ingrid Hagelberg utanför Tingsryd, vilket vi glädjer oss mycket åt! Hon annonserar i nästa tidningen av Gotlandsrusset, så titta gärna där!

En ny minihingst kommer att finnas hos oss from mitten av februari, så håll utkik om ett par veckor så kommer info!!

Axtorps Cayenne än anmäld till avelsvärdering på Grevagården sista helgen i mars så han kommer nu att matchas för detta i första hand. Oavsett hur det går ska han sedan vara med på 3- årstest i maj och sedan kvala till travet längre fram i sommar! Till Grevagården är också Emanuel- sonen Slättens Edwin  u Mary anmäld- ska bli spännande att se honom!

Vi väntar två russföl samt 7 shetlandsföl. Dock har vi bestämt oss för att sälja några av shetlandsponnyerna, så salusidan kommer att uppdateras regelbundet framöver allteftersom. Först ut på salusidan är Balmedie Felicity, ett trevligt rödskäcksto, dräktigt med Leandro. Kan säljas med eller utan föl, ombetäckt med valfri hingst på stuteriet.

Axtorps Basilika är igång och tränas av Charlotte och kommer att tävlas i ponnytrav.

Först ut bland utställningar är Bräkne Hoby och Axtorps Crystal och Axtorps Causing Trouble är anmälda samt minihingsten som nämns ovan! Domare är Roland Fransson.

I slutet av förra året fick vi tyvärr avliva Glory V Bromishet och vi saknar hennes kloka ögon! Tyvärr hade hon fång och för andra året i rad resorberar hon och får på nytt fång så nu kändes det som att vi var tvungna att göra slut på lidandet!

Axtorps Brisad är i full träning hos Ingalill Hoveklint- Hyttring och hennes barnbarn Louise Pernsteiner. Det går jättebra och han verkar pigg på att trava! Blir spännande att se vad de kan göra med honom! De har också Kemella e. Emanuel u.Kebella, ägare Henrik Andersen i träning. Hon är 3 år och de körde in henne på bara några veckor så hon är också i full träning! Spänannde!

 

Almnäs Outstanding