Målsättning med vår hästavel

Vår målsättning är att föda upp Mini- Shetland och Gotlandsruss till utställning och bruks, russen framförallt till ponnytrav och hoppning.

Vår målsättning är att kombinera en god exteriör, ett gott temperament med bruksmeriter.

 
 

Under perioden 1991-2006 bodde vi på Norregård, Grönby utanför Anderslöv. Gården Norregård där bitar av den är från 1800- talet, köpte vi 1991. Norregård hade då stått tomt i 14 år och vi har sedan 1991 renoverat gården steg för steg. 20 HA tillhör gården och vi har också haft tillgång till ett fint hingstbete på Kungsbacken.

Under denna tiden har vi framförallt fött upp halvblod, ur en stam som också härstammar från Anders Andersson på Millomgården. Under 1993-2003 föddes 6 halvblodsföl u. stoet Karelia 20024 (41). 2003 såldes den sista uppfödningen och 2006 erhöll detta sto, Laudia, en sjunde placering på löshoppningsfinalen på Breeders Trophy, Flyinge!

2006 bestämde vi oss för att vi ville skaffa oss ett mindre ställe och fastnade för en mindre gård i Torastorp, Linderöd. Flytten blev endast 8,5 mil men vi fick ett helt nytt landskap på köpet och bor numera i Kristianstad kommun. Gården i Torastorp kallar vi Axtorps gård och är en f.d. travcamp där Bo och Anneli Svenningsson drev professionellt travstall 1991-2006. 9 HA mark hör till och består av mycket grus&sand jord vilket är lämpligt för häst. Dessutom har vi en egen körslinga på 1200 m på gården samt en 300 m galoppbana. Tvärs igenom gården går också den gamla banvallen mellan Hörby och Kristianstad så vi har mycket möjligheter att rida och köra! I stallet finns 11 boxar som på sikt ska bygga om för ponny men som fungerar ypperligt så länge. Vi har också ett gäststall med 4 boxar som går att hyra.

2006 ansökte vi om stuterinamnet Axtorp. Kristinas mamma hette som ogift Kerstin Ljungström, vars släkt härstammar från Axtorps gård, Sandhem i Skaraborgs län. Denna gård finns idag inte kvar så vi tyckte då att vi kunde föra namnet vidare!

2012 avvecklades en del av stuteriet pga av ändrade familjeförhållanden. Stuteriet har numera postadress i Hörby.