1967 köpte min pappa Anders Andersson familjens första russ av Ylva Lovén- Swärd. Detta russ var då 2 år och hette Danni 1104. Danni blev en härlig barnhäst och det var så klart Danni man lärde sig att rida på! Min syster Barbro är 6 år äldre än mig så det blev hon som red in henne och visade henne, bl.a. fick hon diplom som 3- åring och guld på några utställningar. I Floby strax utanför Falköping fanns hingsten Tjelvar 135 och Danni fick 4 föl med honom vilka också blev hennes bästa avkommor: Dansy (diplom), Dunette (diplom), Duchess 1788 (Elit) och Tokaj 280 (godkänd hingst, verkade hos Per Nilsson, Ripadals stuteri). Danni erhöll Svenskt Russavelsdiplom förutom att hon erhöll A innan hon tyvärr fick tas bort vid 16 års ålder. Danni kom ur Vesta 33- familjen. 

Dunette var "min" första ponny och hon följde även med mig ner till Skåne för att sluta sina dagar hos mig. Dunette erhöll diplom som 3- åring men växte över som 4- åring. Dock blev hon mamma till bl.a. Desideria 2750 (travrek. 2.2.6) (mor till bl.a. Danolito e. Drömprinsen travrek. 2.07.7). Dunette reds mycket och var en fena i hoppning!

Hennes helsyster Duchess var dock stjärnan i stallet! Hon har förärvt sig fantastiskt och hon själv erhöll diplom som 3- åring och guld på flera utställningar. Hon blev mor till bl.a. Daniella 2484 (A-prem mor till Rex G 463), Lady Dione 2618 (diplom, Elit), Dahlia 2955 (se nedan). Duchess reds mycket och var med på en del uppvisningar men kördes även mycket och var med i pappas fyrspann!

Dahlia 2955 finns hos mina syskon, Barbro och Dag Andersson som fortf. driver Millomgården. De är mest inriktade på halvblod men har även Dahlia och Dådra kvar. Dahlia och Dådra väntar föl med Elit- premierade Taktik G 480 2007. Dahlia erhöll diplom, Elit och är mor till:

Effekt 347 finns som far till de flesta avkommor från Millomgården som rönt stora framgångar! Effekt är född hos Bengt Westergren (då Gotland, idag Ystad) och köptes av Gute hingstförening som föl. Då kom han till Bertil Olsson i Varberg och pappa och jag var på möte hos Bertil och gick ut för att titta på hans hästar. Effekt var väl eg. inte i något vidare skick, en fölunge som kommit från Gotland, lång och tovig i pälsen och pappa sa att den där kommer ni aldrig få igenom!! Det fick han äta upp för när han blivit godkänd som 3- åring så köpte pappa honom och det har vi aldrig ångrat! Effekt var en härlig häst med mycket karisma! Ena utställningen kunde han uppföra sig så väl att han vann allting för att nästa gång vara så hingstig och inte skritta ett steg! Han kördes mycket, bl.a. i par med Daniella 2484 och min syster Barbro körde dem tom på Skandinavium- tävlingarna ett år då man hade rasparad inne i stora arenan! Katarina Pålsson, stuteri Ernst lånade honom ett år och körde honom på travet. Hon lyckades att på bara en säsong köra honom på rek. 2.13.3! Han har också verkat i aveln hos Katrin Hjalmarsson och på stuteri Rungegård. Hos Rungegårds gjorde han ett stort intryck i aveln och blev far till Oidipus 489 och Allgunnens Valdör 543 samt flera diplomston men även några hästar med fina travrekord: Kumpan (2.04.1) och Karl- Oskar (2.14.7). Han är också far till Lady- Dione och Carola som segrade i SM i parkörning med Yngve Käll på kuskbocken!

Förutom att vi har stammen med oss till Skåne och nu avlar vidare på denna linje så har Bosse Andersson, Stenstorp, en stor del i framgångarna med avkommor ur Millomgårdsstammen. Bosse hade inte hållit på med häst men flyttade in som granne till oss och jag började passa hans barn. Han blev mer och mer nyfiken på ponnyerna vi hade och till slut köpte han Daniella 2484. Sedan har det rullat vidare och han har fått igenom många hingstar bl.a. Engelbrekt. Det är också Bosse som äger Tomtebos Enoc G 481 och kombinationen med Enoc och Dahlia har nästan varit oslagbar!. 2006 så slöts ringen en smula då han fick Lego- Lasse godkänd. Lego- Lasse är e. Tomtebos Enoc G men har Daniella som mormor!

Nu bär vi stammen vidare på stuteri Axtorp genom Emanuel 578 och Diedre 4110. Emanuel fick två hingstföl 2006 där Akrobat belönades med guld och Alert med 39 p på Skåne- Russ. Alert kommer med stor säkerhet att tränas för travet men Akrobat kommer vi att spara ett tag till! Diedre är dräktig med Skotte 492 och där hoppas vi på en kombination av hög exteriör och en riktig tävlingsindivid!